Opetuslupa

THE Kuljettajakoulutus tarjoaa opetuslupalaisille erilaisia palveluita.

• Ensimmäisen ajokortin suorittajan pakollinen 4 tunnin teoriakoulutus
  • Teoriatunteja eri ajoneuvoluokkiin
  • 8 tunnin riskikoulutus (opetus voi tapahtua asiakkaan ajoneuvolla)
  • Täydentävää opetusta

Ajokorttilaki ja kuljettajantutkinto uudistuu 1.7.2018. Autokoulu ja opetuslupa muuttuu yksivaiheiseksi (kaikki opetus on ennen ajokoetta), opetusmäärä pienenee, harjoittelu- ja syventävä vaihe poistuu.

Lakimuutos tarkoittaa mm. seuraavia asioita:

• Pakollisen ajo-opetuksen määrä vähenee kaikilla neljääntoista (14 h) ajotuntiin. Aikaisemmin ajo-opetusta oli 18 tuntia.
  • Pakollisten teoriatuntien määrä vähenee neljään tuntiin (4 h).
  • Pakollinen teoria- ja ajo-opetus vähenee, ja vastaavasti teoria- ja ajokokeesta tulee haastavampia. Esim. teoriakokeen kysymykset monipuolistuvat ja ajokoe pitenee.
  • Opetuslupaopettajan teoriakoe poistuu lakiuudistuksen myötä. Opetusajoneuvossa pitää yhä olla opettajan jarrupoljin, mutta sitä ei tarvitse enää muutoskatsastaa.
  • Henkilöauton opetusluvan voimassaoloaika pitenee 3 vuoteen ja se voidaan myöntää, kun oppilas on täyttänyt 16 vuotta.
  • Opetusluvalla tapahtuvan ajo-opetuksen lisäksi ajokorttia suorittavan on käytävä suoritettavasta ajokorttiluokasta riippuva pakollinen opetus autokoulussa tai muun Trafin hyväksymän toimijan antamana. Esim. henkilöauton ajokortin kohdalla opetusluvalla ajokorttia hankkivan tulee käydä 8 tunnin riskikoulutus
  • Opetuslupaa hakevalla on pitänyt olla opetettavan luokan ajokortti vähintään 5 vuotta. Henkilöautokortti oikeuttaa jatkossa opettamaan myös mopolla ajoa. Opetuslupia ei enää myönnetä moottoripyöräluokan korottamiseen.
  • Henkilöauton ajokortin tähtäävän opiskelun ja harjoittelun voi aloittaa jatkossa jo 16-vuotiaana, mutta kortin voi saada nykyiseen tapaan 18-vuotiaana.

LÄHDE: https://www.trafi.fi/tieliikenne/haluan_ajokortin/kuljettajantutkinto_uudistuu

Kysy ja luodaan yhdessä tarpeita vastaava yksilöllinen kokonaisuus .

joel.solehmainen@gmail.com
puh. +358405832934

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑