Mopokortti

Mopon kuljettajaopetukseen sisältyy 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS), ellei sinulla ole jo jonkun muun moottoriajoneuvon, esim. traktorin tai mopoauton ajokorttia.

1.7.2018 lähtien kuljettajantutkintoon ei vaadita ajo-opetusta, mutta se on suositeltavaa tutkinnon läpäisemiseksi. Ajoharjoittelun voi aloittaa aikaisintaan 15-vuotiaana.

Mopon kuljettajantutkinto jakautuu teoria- ja käsittelykokeeseen. Teoriakokeeseen voit osallistua kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Sinulla tulee olla mukana autokoulun tai opetuslupaopettajasi antama opetus- ja tutkintotodistus (E100) saadusta opetuksesta sekä todistus Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS), jos olet hankkimassa ensimmäistä ajokorttiasi. Jos olet alaikäinen, tarvitset myös allekirjoitetun huoltajan suostumuksen.

Käsittelykokeeseen osallistuaksesi sinulla tulee olla teoriakoe suoritettuna. Voit osallistua käsittelykokeeseen aikaisintaan 15-vuotiaana.

THE Kuljettajakoulutus tarjoaa erilaisia koulutusvaihtoehtoja:

Vaihtoehto 1:

• 4 tuntia teoriakoulutusta tieliikenteen perusteista virtuaalisena (EAS)
  • Mahdollisuuden ostaa Ajokaista tunnukset teoriakoeharjoitteluun (+ 15 €)
  • Oppilas varaa omatoimisesti ajan kirjalliseen kokeeseen
  • Oppilas varaa omatoimisesti ajan käsittelykokeeseen
  • Suorittaa käsittelykokeen omalla ajoneuvolla

Kurssihinta 50€ sis. 24 % alv.

Kurssimaksun lisäksi Ajovarmalle suoritettavat koe ja lupamaksut ajokorttilupamaksu 35€, teoriakoe 35€, käsittelykoe 35€ ja  yhteensä 98€.

Vaihtoehto 2:

• Ajokaista tunnukset teoriakoeharjoitteluun
  • 1 tunti käsittelyopetusta
  • 1 kerta skootterin käyttö käsittelykokeessa.

Kurssihinta 180€ sis. 24 % alv.

Kurssimaksun lisäksi Ajovarmalle suoritettavat koe ja lupamaksut ajokorttilupamaksu 35€, teoriakoe 35€, käsittelykoe 35€, sekä  Ajoharjoittelurata/ käsittelykentän käyttö 20€/ oppilas yhteensä 118€.

Vaihtoehto 3:

• Ajokaista tunnukset teorikoeharjoitteluun
  • 1 tunti käsittelyopetusta
  • 1 tunti ajo-opetusta liikenteessä
  • 1 kerta skootterin käyttö käsittelykokeessa.

Kurssihinta 250€ sis. 24 % alv.

Näiden ylläolevien vaihtoehtojen lisäksi on mahdollista luoda jokaiselle ”uudelle kuljettajalle” asiakaslähtöisesti yksilöllinen oppimispolku, joka mahdollistaa parhaan mahdollisen oppimisen.

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: